Ergo Pers Home
  

  
  
 
   

Inge Braeckman (°1974) werkt en woont in Gent. Zij schrijft gedichten.   

Inge Braeckman (1974) is dichter, performer, kunstcriticus, vertaler en redacteur.
Inge Braeckman debuteerde in 2009 met de dichtbbundel Beeltenissen bij Poëziecentrum in Gent. Over deze eerste bundel schreef Ivo Michiels: ‘De verzen van Inge Braeckman zijn vervuld van een aangrijpend/ongrijpbare vrouwelijkheid. Dermate dat, al lezend, je dagen als ’t ware verglijden tot nachten die door het teerste wit zijn gedragen. Door poëzie dus, de ware en onmisbare die Taal zegt tot het Lichaam dat wij zijn.’

In 2011 verscheen Incantaties I bij dezelfde uitgeverij, eind 2013 gevolgd door Incantaties 2. Het ontwerp en de vormgeving van beide bundels was in handen van Jan Vercruysse.

Incantaties 2 opent met een motto van Tomas Tranströmer: ‘Midden in het bos bevindt zich een onverwachte open plek die / slechts gevonden kan worden door wie is verdwaald’. Een handleiding om deze gedichten te benaderen. Serendipiteit. Het vermogen om te verdwalen.

Verder verschenen ook Gedaantes (De elegieën van het beeld), Het zwarte laken, 2008. Verder in eigen beheer Suite, 2012 (met daarin ook een gedicht voor Ivo Michiels); De Tijd Verwonden, dat in Rome ontstond, Venus' Vonken (2015) en -------LICHAMEN.COM, met beeld van Franciska Lambrechts en Honoré d’O (2015).
In 2016 onstond uit een samenwerking met Rein Ergo en Carole Vanderlinden, Bougainvillea.

 

   

Carole Vanderlinden, suikerets

 

Bougainvillea, een livre de peintre met Carole Vanderlinden en Inge Braeckman. Voor deze uitgave maakte Carole Vanderlinden een reeks van zeven suikeretsen en schreef Inge Braeckman elf gedichten. Bougainvillea, is een tweetalige uitgave (Nederlands-Frans), de vertaling was in handen van Jan H. Mysjkin, onder het toeziend oog van Pierre Gallissaires. Bougainvillea, werd gedrukt in een beperkte oplage van 26 voor de handel bestemde exemplaren.

colofon


 

Bougainvillea, werd na een preview op de Antwerp Academy Art Book Fair ook voorgesteld op de Beurs van Bijzondere Uitgevers op zondag 11 december 2016 in Paradiso Amsterdam in aanwezigheid van Jan H. Mysjkin, en in BOZAR te Brussel op 21 december. De inleiding werd er verzorgd door Paul Dujardin.

U kan hier intekenen.

 

   


 

 

 
    Uitnodigingen voor Paradiso en BOZAR, december 2016  

 Carole Vanderlinden, ets voor Bougainvillea,

 

 

Carole Vanderlinden, ets voor Bougainvillea,


Bougainvillea, les cuivres refusés,
Ergo Pers 2016 [maquette]
 

Twee etsen voor de plaquette Bougainvillea, les cuivres refusés, Ergo Pers 2016. [De etsen werden in een oplage gedrukt, maar de plaquette werd niet uitgevoerd].

 

 

   
 
   

Stefab Hertmans over Karel Dierickx

Website van Inge Braeckman |  www.ingebraeckman.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999 - 2016 Ergo Pers. Some rights reserved
Site design by Zeuxis