Ergo Pers Home
  
 

  
  
 
   E R W I N   M O R T I E R  |  J A N   D E C L E I R   |  V O O R   D E   S T A D   E N   D E   W E R E L D  
   
 

In juni 2006 verschijnt bij Ergo Pers te Gent de nieuwe dichtbundel van Erwin Mortier, Voor de Stad en de Wereld. Voor deze exclusieve uitgave maakte Jan Decleir 4 etsen.
Het boek verschijnt in een oplage van 54 exemplaren genummerd van 1 tot 54. Bij elk exemplaar hoort een suite met drie door Jan Decleir getekende en genummerde etsen en een handgeschreven gedicht van Erwin Mortier.
De tekst werd gezet uit Simocini Garamond corps 12 en op Hahnemühle 150 g. gedrukt door Rein Ergo. De etsen werden gedrukt door Henrie Hemelsoet. Alle exemplaren werden in het colofon gesigneerd door de auteur en de kunstenaar.
Het vers ‘Mit Brennender Sorge’ werd geschreven als stadsgedicht voor de stad Antwerpen. Het vers ‘Algemene Mobilisatie’ werd geschreven voor de Dag van de Extreme Armoede, op 17 oktober 2006. Andere gedichten zijn Bericht aan de bevolking, Wijziging van uitzenduur, De rechtvaardige rechters, Humani Corporis, Vrede zij met U en Een brief voor Jan.
25 x 35 cm, 44 bladzijden, prijs 400 €
Voor de Stad en de Wereld is een gezamenlijke uitgave van De Slegte Antwerpen en Ergo Pers Gent.

 Jan Decleir, serie etsen uit Voor de Stad en de Wereld

   
         
   
Jan Decleir over zijn werk als graficus : '(...) Het gaat me veeleer om het doen, niet zozeer om het tonen. Als ik op de planken sta, geniet ik van de interactie met het publiek en de andere acteurs. Op het podium kun je nog corrigeren. Een kunstwerk daarentegen geef je eigenlijk uit handen, het is te nemen of te laten. In mijn grafiek probeer ik evenzeer de toeschouwer te verleiden (...)
De Morgen, 2002
   
         
    E T S E N    
         
    E R W I N   M O R T I E R