Ergo Pers Home
  
taal

  
  
 

Paul Claes publiceerde essays, verhalend proza en de dichtbundels Rebis, Embleem, en Mimicry. In een beperkte oplage verschenen ook Dodendans en Feux. Voor zijn vertalingen van onder meer Joyce, Mallarmé, Pound en Rimbaud werd hem in 1996 de Martinus Nijhoffprijs toegekend.


E R G O    P E R S    U I T G A V E N

X bestaat uit tien decasyllabische dizijnen die een meditatie zijn over de geschiedenis als een noodzakelijke overtreding van de tien geboden. X is het vermenigvuldigings- en uitwissingsteken: kruis, chiasme, mandala, onbekende, tien, volkomenheid.
De oplage van deze bundel is beperkt tot vijftig exemplaren. De eerste tien nummers bevatten een handgeschreven gedicht van Claes met daarbij extra glossen. De tekst is met de hand gezet uit Plantin en Bembo corps 14 en gedrukt op vélin d'Arches 160 gr.
Formaat 22 x 27 cm, 48 pagina 's. Prijs € 60.

 
  
 
'Je droomt ervan een boek te schrijven met een letter als titel. Ooit plande je een boek dat O zou heten en een staalboek zou zijn van pastiches in alle mogelijke genres. Je was toen zeventien, achttien : een prepostmodernist. Wie het woord niet heeft, bootst het na.'

 
 
Paul Claes in Het hart van de schorpioen
 
 

  

 

 copyright © ergo pers 2003
site design by Zeuxis