Ergo Pers Home
  

  
  
 
H A N S   V E R H A G E N   |   L U C A S S E N   |   V E S T I N G   H O L L A N D
   

  In oktober 2006 verscheen bij Ergo Pers Gent een nieuwe uitgave met gedichten van Hans Verhagen en etsen van Lucassen.
Vesting Holland verscheen in een oplage van zestig genummerde exemplaren. Bij elk exemplaar hoort een suite met drie door Lucassen getekende en genummerde etsen. Alle exemplaren werden in het colofon gesigneerd door de dichter en de kunstenaar.
In foedraal. Kostprijs 600 euro.

Het boek werd voorgesteld in de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen (NH) op zaterdag 21 oktober.

Hans Verhagen en Lucassen realiseerden voor Ergo Pers een ‘livre de peintre’: Lucassen tekende zes etsen en Hans Verhagen schreef de uit negen gedichten bestaande cyclus Vesting Holland.
Ook twee oudere cycli De omvormer en Omtrent mijn beeld werden in deze uitgave opgenomen. Beeld en woord becommentariëren elkaar niet, ze zijn eenvoudig zichzelf. Maar ze zijn er voor elkaar, onmiskenbaar, reiken elkaar aan en vormen samen een eigenzinnige boek.

De tekst werd gezet uit Univers corps 12 en gedrukt door Rein Ergo die ook instond voor ontwerp en afwerking. De etsen van Lucassen werden gedrukt door Eric Levert in Amsterdam.

Meer info E r g o P e r s Muinkkaai 30, B 9000 Gent
tel. + 32 9 225 60 40 | ergopers@telenet.be

Eerste Bergensche Boekhandel
Oude Prinsweg 11, Bergen (NH)
tel. + 31 (0) 72581 24 81

‘Vintage Verhagen! Elke keer als ik in z’n nieuwe reeks ‘Vesting Holland’ lees vind ik er meer in te bewonderen. De ongeëvenaarde vrijheid en losheid. De onvermoeibare snelheid en afwisseling. En alles trefzeker, zonder de minste aarzeling, ja, met ogenschijnlijk speels gemak op papier gezet, in veerkrachtige taal, gekleurd en gekruid met de koele distantie en het omineuze venijn van latere jaren. Als vanouds weet Hans Verhagen hier het dramatische te paren aan het lichtvoetige; het aardse aan het verhevene; de tragiek aan het groteske, zoals alleen hij dat kan.’

H A N S   S L E U T E L A A R   O V E R   V E S T I N G   H O L L A N D

 

   
 

E T S E N   E N   C O L O F O N

 

H A N S   V E R H A G E N

 

L U C A S S E N

   
 
   
 
 
 
 
 
       
       
 
     
       
         
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright © ergo pers
site design by Zeuxis